Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 







RECEPTY NA DOMÁCÍ CHLEBA


Recepty na chleba:

 

0009.chléb babičky Evy



chlebík podle babičky Evy

Autor: Eva
   
Hodnocení: 28%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni

Suroviny:
350 ml vody
2 lžičky cukru
1,5 lžičky polotučného sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
2,5 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky octa
2 lžičky olivového oleje Bertolli Classico
50g celozrnné pšeničné mouky
150g celozrnné žitné mouky
360g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2,5 lžičky semínek - slunečnice, sezam, dýně…

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Autor: Kida1 - další recepty
Obrazek   
Hodnocení: 85%  

Suroviny:
400 ml uvařené, vychladlé melty
3 lžíce oleje
1,5 lžíce octa
2 lžíce bílého jogurtu
360g chlebové pšeničné mouky
140g chlebové žitné mouky
75g celozrnné pšeničné jemně mleté mouky
75g celozrnné žitné jemně mleté mouky
2 lžíce bramborové kaše v prášku
2 lžíce otrub
1 lžíce pšeničných klíčků
3 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
1 lžíce kmínu
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
1 lžička lecitinu (nemusí být)
po zvukovém signálu přidáme: 1 lžíce lněných, 1 lžíce sezamových, 2 lžíce slunečnicových semínek

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Tmavý / velikost Střední

Autor:
   
Hodnocení: 100%  

Suroviny:
380 ml vody
1,5 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky cukru
3 lžičky soli
360g hladké mouky
140g chlebové žitné mouky
75g celozrnné mouky žitné
75g celozrnné mouky pšeničné
1 lžíce kmínu
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

 

Autor:
   
Hodnocení: 100%  

Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo zůstat cca 300g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám, klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie

 

57.Chléb pivní 2

Autor:
   
Hodnocení: 100%  

Suroviny:
250 ml piva
100 ml vody
2,5 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
350g hladké mouky
150g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

 

16.chléb bílý kmínový

Autor:
   
Hodnocení: 100%  

Suroviny:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Tento chlebík je doporučován pro začátečníky. Je pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnné, ale vždy by základem mělo zůstat cca 300g hladké mouky.
Také je možno přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky sýr, salám, klobásku, osmahlou cibulku.....dle fantazie!

 

14. Tomášův chleba-řez

Autor:
   
Hodnocení: 69%   klikni pro ohodnoceni

Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce kmínu
1 lžička soli
1 lžička cukru
200g hladké mouky
200g celozrnné pšeničné mouky
100g grahamové mouky (nebo špaldové)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme slunečnicová semínka, může být i hrst ovesných vloček

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

23.Chléb jemný grahamový

Autor:
   
Hodnocení: 100%  

Suroviny:
350 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / cca 200 ml mléka + 150 ml vody)
300g hladké mouky
100g celozrnné žitné mouky
100g grahamové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup:
Těsto lze použít i na odložený start

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

 

 

makovec

Autor:
   
Hodnocení: 92%  

Suroviny:
1 hrnek mléka
2 vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mletého máku
1 - 2 hrnky cukru krupice (jak kdo má rád)
3 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Postup:
1 hrnek = 250 ml
Program Rychlý (nebo Těsto pokud máme pekárnu bez předehřevu), necháme cca 15 minut umíchat, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme. Hlavně nechat ve vytáhnuté formě vychladnout a pak opatrně vyklopit.

Nastavení pekárny: Program Těsto, pak Pečení

 

286.Sekaná v pekárně

Autor:
   
Hodnocení: 96%  

Suroviny:
1,5 kg mletého masa
3 vejce
2 stroužky prolisovaného česneku
1 cibule nakrájená na kostičky
1/2 lžičky soli
1 lžička majoránky
200 ml mléka
2 lžíce vody
1 rozdrobený Masox
1 lžička drceného kmínu
cca 200g strouhanky

Postup:
Program Dort nebo Rychlý necháme 2x promíchat na cca 3,5minuty. Pak přepneme na program Pečení.
Sekanou si můžeme namíchat v míse podle své chuti, pak dáme do formy bez háků a nastavíme hodinový program Pečení. Po ukončení programu zkontrolujte, zda propečení stačí, podle potřeby nastavit ještě jednou Pečení. Pozor: některé pekárny nelze znovu nastavit, až když pekárna částečně zchladne!

Nastavení pekárny: Program Pečení

Nedělní štola 389

Autor: al.do
   
Hodnocení: 81%  

Suroviny:
200 ml mléka
60g Hery
2 vejce
1 vanilkový pudink v prášku
60g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme 2 lžíce rozinek namočených v rumu, mandle

Postup:
Program Základní, po zvukovém signálu přidáme rozinky a mandle.
Po ukončení programu vyzkoušíme špejlí, zda je štola upečená, pokud ne, nastavíme program PEČENÍ a za stálé kontroly dopečeme.
Upečenou štolu potíráme ze všech stran rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Střední

 

 

011. Martinův chléb

Autor:
   
Hodnocení: 53%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni

Suroviny:
310 ml mléka
1 lžíce octa
2 lžíce oleje
3 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžička mletého kmínu
2 stroužky česneku
1 menší vařená, nastrouhaná brambora
380g hladké mouky
120g žitné celozrnné mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup:

Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

 

RECEPTY JSOU ODZKOUŠENÉ

 ZKUSTE TO S NÁMI.......   

 


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nasměrování:

(Lidka, 17. 3. 2009 12:37)

Všichni, kteří užíváte domácí pekárnu tak si klikněte na DOMACIPEKARNY.DAMA.cz a tam máte tolik receptů, že ti co pekárnu nemají pro ni rachle půjdou. Přeji Vám všem aby se Vám dařilo s pekárnou.