A JEŠTĚ JEDNOU BUCHTY
20. 2. 2010
A JEŠTĚ NEŽ SE PUSTÍME DO BUCHET
TAK
SI UVAŘÍME A OSLADÍME TU KÁVU
Bábovka hrnková
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru ( krystal )
1 hrnek mléka
1/4 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 celá vejce
2 lžičky kakaa
trochu citronové kůry
Svatební koláčky
1 hrnek cukru ( krystal )
1 hrnek mléka
1/4 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 celá vejce
2 lžičky kakaa
trochu citronové kůry
Všechno smícháme v misce a odděláme trochu zvlášť a do té trochy
přidáme kakao. Polovinu nalijeme do formy bábovky nebo věnce
a nalijeme část obarvenou kakaem a zbytek a dáme péct. Pečeme
na 150°C asi 30-35 minut. Po vyklopení a schládnutí cukrujeme.
Formu vymažu sádlem nebo máslem a vysypu kokosem je to moc
dobré, ale kdo nemá kokos rád tak vysype strouhankou.
Svatební koláčky
1/2 kg polohrubé mouky
1/4 l mléka 3 žloutky
1 balíček kvasnic
1 1/2 dcl oleje
sůl,
cukr,
citr. kůra
1/4 l mléka 3 žloutky
1 balíček kvasnic
1 1/2 dcl oleje
sůl,
cukr,
citr. kůra
Do mléka dám cukr, trochu zahřeju a dám kvasnice. Nechám vykynout
a přidám všechno ostatní a vypracuji těsto. To nechám vykynout a pak
znova vymísím a tak to zopakuji ještě jednou. Po dvojím přemísení
nechám vykynout a po vykynutí odděluji malé kousky (podle chuti)
a plním buď tvarohem nebo jinou náplní , namáčím do vejce ředěného
mlékem a obalím ve žmolence a pokládám na plech na pečící
papír a pokud máme rádi a plníte tvarohem můžete přizdobit i povidly.
Po upečení cukruji , ale když chci uskladnit, tak cukruji až před
Podáním.
Je třeba opravdu alespoň 2x přemísit aby bylo těsto a tím
i koláčky jemné a křehké.
Je na Vás jakou velikost zvolíte.
Přeji dobrou chuť
Americká buchta
Přeji dobrou chuť
Americká buchta
4 celá vejce
1 hrnek pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 lžičky skořice
1 lžička kakaa
1 prášek do pečiva
4 jablka na kostky nakrájená
hrst ořechů,
rozinky
1/2 hrnku mléka
1 hrnek pískového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 lžičky skořice
1 lžička kakaa
1 prášek do pečiva
4 jablka na kostky nakrájená
hrst ořechů,
rozinky
1/2 hrnku mléka
Vše umícháme,
přidáme jablka,
ořechy,
rozinky
ořechy,
rozinky
a upečeme buchtu
pro lepší chuť můžeme polít polevou nebo jen cukrovat.
Přeji dobrou chuť!
Bílkový chlebíček
18 dkg moučkového cukru
16 dkg polohrubé mouky
7 bílků 8 dkg rozpuštěného másla
1/2 balíčku prášku do pečiva
kandované ovoce
nasekané ořechy
rozinky
16 dkg polohrubé mouky
7 bílků 8 dkg rozpuštěného másla
1/2 balíčku prášku do pečiva
kandované ovoce
nasekané ořechy
rozinky
Našleháme bílky a do pěny vešleháme cukr, lehce vmícháme mouku ve které jsme
promíchali ovoce a prášek do pečiva a nakonec přidáme rozpuštěné máslo.
Dáme do formy na biskupský chlebíček a pečeme na 150°C asi 40 min. Po upečení můžeme polít polevou nebo jen pocukrovat cukrem.
Přeji dobrou chuť!
PRO SENIORY V BARTOŠOVICÍCH
PŘIPRAVILA LIDUŠKA
Já mohu jen dodat,že vše je dobré a odzkoušené,
nejen na manželovi Lidušky............
Dáme do formy na biskupský chlebíček a pečeme na 150°C asi 40 min. Po upečení můžeme polít polevou nebo jen pocukrovat cukrem.
Přeji dobrou chuť!
PRO SENIORY V BARTOŠOVICÍCH
PŘIPRAVILA LIDUŠKA
Já mohu jen dodat,že vše je dobré a odzkoušené,
nejen na manželovi Lidušky............
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář